Behandlinger

Tannkjøtt-behandling

Hvis du blør mye fra tannkjøttet, eller det er ømt og føles betent; ta kontakt med oss. Vanligvis er dette symptomer på en gingivitt, en enkel tannkjøttbetennelse, som lett lar seg behandle. Ofte er det nok å få fjernet tannstein og plakk som ha lagt seg langs kanten på tannkjøttet. Dette gjør vi profesjonelt hos oss. I tillegg viser vi deg hvordan du bør bruke tanntråd, tannstikkere eller mellomroms-børster hjemme som en del av den daglige tannpleien for å holde tannkjøttet friskt.

Dersom du lider av den litt mer alvorlige tilstanden periodontitt er det viktig å stanse utviklingen så raskt som mulig, for å unngå at du på sikt kan risikere å miste tenner. Denne tannkjøttsykdommen kjennetegnes blant annet ved at du blør fra tannkjøttet, utvikler redusert bein-feste rundt involverte tenner, opplever at tannkjøttet trekker seg tilbake på det betente stedet, og kanskje også kjenner på ubehag og smerter.

Nærbø Tannlegesenter har kompetanse til å behandle alle stadier av periodontitt, fra hyppig profesjonell rens og veiledning med hensyn til viktig egenpleie til mer alvorligere tilfeller, hvor vi samarbeider med spesialister som kan utføre kirurgi for å tilrettelegge for videre behandling.

Ved diagnostisering av periodontitt, dekkes deler av behandlingen av Helfo.