Behandlinger

Tannbleking

Tannleger er de eneste som har lov å distribuere blekemiddel med styrke mellom 0,1 og 6%, og det er denne styrken som gir god nok effekt hvis du ønsker deg merkbart hvitere tenner.

Vår anbefalte metode er slik:
Vi tar avtrykk av dine tenner og får produsert en skreddersydd plastskinne. Denne skinnen får du med deg hjem sammen med en tilmålt mengde godkjent blekemiddel. Du bestemmer selv om du vil gå med skinnen noen timer på dagtid eller om du foretrekker å sove med den om natten.

Metoden er skånsom og du kan selv bestemme hvor hvite du ønsker at tennene skal bli. Noen oppnår ønsket resultat etter 4-5- dager. Andre velger å bleke tennene i 14 dager før de er tilfredse.

Før tannbleking er det viktig å undersøke tennene for karies, sterk slitasje og eventuelle løse fyllinger. Det er viktig å huske at fyllingene ikke vil la seg bleke. Hvis fargeforskjellen blir for stor, anbefaler vi å skifte dem ut til en fargetone som bedre matcher den nye fargen på tennene.

Vi gjør oppmerksom på at du kan oppleve økt grad av ising i tennene under blekeprosessen. Det er ekstra viktig å skylle med fluor underveis i behandlingen. Det er også viktig å så godt som mulig unngå kaffe, te, rødvin, blåbærsyltetøy og annen fargesterk mat og drikke mens blekingen foregår. Dette er fordi tennene er mer porøse i denne perioden og derfor letter tar opp farge.

Det er også viktig å understreke at det ikke er alle typer misfarging som lar seg bleke. Dype fargeendringer etter rotbehandlinger, særlig i fortenner kan noen ganger blekes fra innsiden. Andre misfarginger, som for eksempel resultat av stor bruk av visse typer antibiotika i barndommen eller dype innfarginger av amalgam, vil ofte oppnå bedre resultat ved bruk av skallfasetter eller kroneterapi.